魔羯男 匿名

如何令自己面對喜歡的人不會口窒窒?

魔羯座 2020-09-17 17:47:50

我平時同啲friend講嘢嘅時候都係正正常常幾流暢。 但係一望到佢嘅時候?,我個腦好似hang曬機?。 唔知講咩好,答嘢嗰陣時仲好緊張口窒窒。勁淆底? 跪求方法??????

全部留言
0F
天蠍男 匿名
1F-2020-09-17 19:41:34

將佢當成普通friend

魔羯男 匿名
我試吓? thx
0F
雙魚女 匿名
2F-2020-09-17 21:07:13

?

魔羯男 匿名
???
0F
魔羯男 匿名
3F-2020-09-19 12:36:56

放鬆,不要太過目標為本(追求)。魔羯還是從細節慢慢展現自己優點比較適合?

魔羯男 匿名
收到!!!???
0F
射手女 匿名
4F-2020-09-20 08:21:37

哇頂,完全係我面對摩羯男嘅狀態,次次都講唔到嘢…但明明一早係個腦loop咗n次台詞,可能執人話題搭爹會好啲?

魔羯男 匿名
冇計,我唔知係咪嗰個山羊座都係咁, 當我鍾意嗰個人唔係太熟嘅時候, 我會唔知講咩好,勁緊張?。 但係我明明之前已經係個腦度ff作唔同嘅情形, 就係因為自己太過淆底, 驚對方唔會好似腦入面嘅畫面咁繼續回答呀, 所以喺對方面前自己收自己皮。? 即使我同對方講到少少嘢, 即係例如你對山羊仔打開咗個話題, 佢一開始可以繼續交談, 但係講講下冇話題就尷尬,完全唔知講咩好。 個腦就會開始混亂, 然之後開始緊張,於是講嘢繼續口窒窒。 但係如果你講山羊仔比較有興趣或者專長嗰方面嘅話,我嘅話會一輪嘴咁講,越講越激動。??? 咁而家答返你條問題啦,如果你選擇執人話題搭嗲,就會去到我啱啱第二個point講嘅咁,有啲山羊仔會越講越緊張。??? 同埋我都唔知係咪嗰個山羊仔都係咁, 我係冇把握嘅事係唔會做, 即係如果我feel到對方對我有少少意思, 我一開始就會諗唔通對方都對我有意思, 但係過多陣諗諗下就覺得對方係想咪收我做兵。? 你一定要畀多啲signal佢!佢先會主動少少。
0F
射手女 匿名
5F-2020-09-30 21:51:28

我係話我同你一樣,對住鐘意嘅人口窒?跟住我鐘意個個山羊男係同朋友,甚至新識嘅朋友講野就好順暢好自然好放鬆,同埋係勁多野講,但同我講野就我問一句佢答一句咁…跟住我就好似你咁覺得實際出嚟嘅結果同ff個下好大分別就自己褶埋兼心情即刻差曬…不過我諗主要係人地對我冇興趣姐_(:з」∠)_ 但你嘅情況應該唔一樣啦,你要多啲留意下人地同你相處個時嘅表現,其實人地如果冇表現好避免/抗拒,你可以照去馬囉,冇咁流暢姐,或者熟啲一齊進行多啲活動之後可以個人放鬆啲呢,至於收唔收兵你可以再觀察架嘛,同埋你既然決定出擊,你都唔想留遺憾啦?

魔羯男 匿名
thx ??? (づ ̄ ³ ̄)づ
魔羯男 匿名
同埋我冇自信,當面對鍾意嘅對象我會變得好卑微,覺得對方自己高攀唔起(╯︵╰,)唯一可以做嘅就係遠距離觀察佢???
0F
射手女 匿名
6F-2020-10-01 13:17:40

唔好呀,你有咁嘅心態就會更加放唔開自己(⊃д⊂)你有冇咩方法可以接觸到佢?齋遠觀就好難有然後wor…

魔羯男 匿名
https://lih.kg/2219329
魔羯男 匿名
我同條link啲人嘅諗法差唔多ಠ_ಠ

星座好朋友
下載星座好朋友App,專屬運勢一把抓!
下載APP 開啟APP
X