雙魚女 匿名

射手男

射手座 2021-06-10 14:36:54

喜歡他三個多月了,我喜歡他這件事只有他一個兄弟,還有我朋友們知道。他們都說他也喜歡我,他在只有我倆的情況底下,無論我對他做什麼他都不會反抗,如摸頭是他最討厭的一件事,他不喜歡其他人摸他的頭,可是他就讓我摸。而且最近開始主動找我,主動約我吃飯,會請我喝飲料。我和他在一起相處的時候就像兩個幼稚鬼一樣,雖然說我的朋友們覺得他喜歡我,可是我就覺得他把我當兄弟而已。他們都勸我去表白,可是我有點不敢,想看一下大家的意見。

全部留言
0F
射手男 匿名
1F-2021-06-10 14:59:01

可以试探性的问一下 不要太过明显 可以被摸头的话应该都是被认可了

0F
射手男 匿名
2F-2021-06-10 17:51:03

射手對喜歡的人跟好朋友的確很像,但你主動一點就懂了?勾引起他想追求你的慾望吧?

0F
射手男 匿名
3F-2021-06-10 21:06:13

去告白啦

雙魚女 匿名
?認真咩
3F
射手男 匿名
4F-2021-06-10 21:33:08

可以試下,佢鍾唔鍾意你個反應會好明顯?

雙魚女 匿名
有D驚?點樣講會好D
3F
射手男 匿名
5F-2021-06-11 01:07:41

真的

0F
水瓶好朋友 匿名
6F-2021-06-11 08:33:48

射手都是很熱情的,但是還是問清楚在進展的好喔,不然貿然前進上壘,萬一只是兄弟情誼,可能失身了又要失去一個朋友。兄弟間上床了基本上感情都會變調,沒辦法維持好朋友。

0F
射手男 匿名
7F-2021-06-11 14:54:14

其實我覺得好難真係會對異性當做兄弟,除非佢鍾意你,但係你鍾意第2個,或者佢鍾意你,但係佢唔敢開口,又或者佢唔知自己係咪鍾意你,適用於大家仲細讀緊書,佢少同女仔相處,你算係少有好fd既女仔朋友,咁佢就會咁樣。你想知係咪佢真係鍾意你,你真係要破而後立先得,正如friend zone論,男女都識用,你甘心一直做朋友就唔好多想,唔好作任何嘗試。如果你覺得佢主動你先被動既都可以,咁都係睇佢會唔會有一日有咁既勇氣同埋佢真係覺得自己鍾意你。又或者你主動去逼佢,然後佢考慮好耐之後決定放棄???最好既選擇係同佢保持番距離,同佢講你只會同自己男朋友先咁親密,雖然你而家未有男朋友,之類既表達方式去提醒佢,又或者暗示下想有人追咁,睇下佢聽完會點諗。但切記,一定要學識距離,唔係叫你一下子送佢離開千里之外咁,而係比佢感受到朋友同情人既分別。做兄弟既有做兄弟既相處方式,拍拖又拍拖既相處方式,其實尼樣你地遲早要面對,所以都唔好話唔做就唔會影響你地既感情。最後就係盡量唔好主動強迫佢,你唯一可以做既係佢唔比反應你你就後退,佢先會按捺不住去追你,但係你企係到望住佢,佢就會唔識行動,一直糾結。自己考慮清楚要唔要咁做,同埋朋友相處同性定異性都好,朋友點都要有番d距離,尤其係異性,你唔留番距離,對尼個男仔黎講可能追唔追你都冇分別,對其他男仔黎講佢係咪追緊你,姐係我冇機會啦,可能又少左好多可能性。總之自己諗清楚啦,你心入面都明既?

雙魚女 匿名
Ok?thx a lot
0F
射手男 匿名
8F-2021-06-11 14:59:54

https://www.instagram.com/p/CP9u2ggnkyQ/?utm_medium=copy_link 可以參考下,射手鍾意一個人係會好小心翼翼同認真,好投入,不過熱戀期過後就會打回原形,只係佢對你會特別照顧。你個個情況每個射手都會有,我只係覺得好難真係兄弟咁關係,因為關係可以好既女仔其實我會想追佢?每個人唔同啦,我覺得咩答案都係好答案,唔洗太介懷,你期待有咩既相處,就負起責任去追求自己所想,真係要付上代價都唔緊要,尼一切都值得的

雙魚女 匿名
Thx

星座好朋友
下載星座好朋友App,專屬運勢一把抓!
下載APP 開啟APP
X